VERDENS KULTURHOVEDSTAD MED MANGE SEVERDIGHETER!

- Fordyp deg i orientens mystikk – gled deg til spennende feriedager!


REISEPROGRAM:


Ved ankomst blir du hilst velkommen av vår turistguide som følger deg på veien til hotellet. Overnatting på 5 stjerners hotel i Istanbul


Etter frokost kjører du til den tidligere hippodrom-plassen, opprinnelig et samlingssted for mennesker, hvor du kan se de tre minnemonumentene fra senantikken. Deretter vil du besøke den blå moskeen, den eneste i verden som har seks minareter. Etter dette vil du besøke Topkapi-palasset, som ble brukt som residenspalass og bosted for dynastiet i hovedstaden i det osmanske dynastiet, og ble bygget rett etter erobringen av Istanbul av Fatih Sultan Mehmed, i 1473. Topkapi-palasset ligger på toppen av Seraglio, en av de syv åsene i Istanbul mellom Det gylne horn, Bosporos-stredet og Marmarahavet. På slutten av dagen kan du ta en spasertur gjennom den egyptiske basaren eller krydderbasaren, som ligger i bydelen lengre mot nord. La deg sjarmere av de orientalske duftene og fargene.


Etter frokost venter det deg et fascinerende cruise i Bosporos-stredet. På sjøreisen mellom de to breddene, som skiller Europa og Asia, er det en harmonisk sameksistens mellom fortid og nåtid, av prakt og enkel skjønnhet. Du vil oppdage mange av de pittoreske fasadene, slottene og palassene, på cruiset. Deretter kjører du til Canakkale, scenen for Homers "Illiaden". Med en kompetent guide opplever du dette mystisk stedet, hvor Homer i sitt heltedikt lot den trojanske krigen og de legendariske heltene opptre i "Odysseen" og "Iliaden". Troja ble lenge ansett som et fiktivt sted i mange legender, helt til den tyske Heinrich Schliemann i det 19. århundre begynte med sine utgravninger. I dag kan vi derfor beundre bymurene med sine porter, tårn, templer og helligdommer, som ble holdt skjult fra menneskeheten i århundrer. Reisen går videre til Ayvalik, hvor middag og overnatting venter.


I dag vil du kjøre langs kysten til Pergamon. Der vil du blant annet se Akropolis og det bratteste teateret i den gamle verden, samt fundamentene til Zeus-alteret, byanlegg, templer og restene av det en gang så verdensberømte biblioteket. Deretter kjører du videre via Izmir til Kusadasi. Overnatting i Kusadasi.


Dagens utflukt tar deg først til Ephesus, en av de største og best bevarte arkeologiske utgravingsstedene i verden. Artemis-tempelet fra den hellenistiske perioden er et av verdens syv underverker. Teateret som har kapasitet til 24 000 besøkende og Celsus-biblioteket vitner om høy grad om det høye utviklingsnivået på byen. Antikken venter på å bli oppdaget av deg! Reisen går videre gjennom den fruktbare dalen i den store Maeander til det indre av landet til Pamukkale, "bomullsfestningen" av kalksinterterrasser. Etter ankomst har du en mulighet til å ta et termisk bad på hotellet. Overnatting i Pamukkale..


I dag vil du besøke ruinene av den praktfulle byen Hierapolis, som strekker seg over kalksinterterrassene. Her er fundamentene til et Apollon-tempel fra det III. århundre e. Kr. Etter dette går turen gjennom det vakre landskapet i Taurus-fjellene tilbake til Antalya, og underveis besøker du et teppeknytterverksted, der du får beskrevet hele prosessen med teppeproduksjon. Tyrkia er kjent for sine håndknyttede tepper. Her kan du benytte anledningen til å kjøpe direkte fra produsenten. 2 overnattinger i Antalya.


I dag besøker du Antalya, en av de vakreste byene på den tyrkiske rivieraen. En rik vegetasjon brer seg ut, skjermet av det praktfulle fjellandskapet i Taurus. Du vil blant annet se selve symbolet på byen, Yivli-minareten, den "rillede" minareten. Ved Kalekapisi, "festningsporten", står klokketårnet på et gammelt tårn i bymuren. Når du spaserer rundt i byen, byr det seg utallige shoppingmuligheter. Vi anbefaler spesielt å kjøpe rimelige smykker og lærvarer. Som avslutning på dagen besøker du det arkeologiske museet i Antalya. Her får du omfattende innsikt i den rike historien til regionen. Blant utstillingsobjektene er det blant annet smykker, mynter, fossiler, våpen, statuer av guder og mange utstillinger som viser Anatolias forhistorie. Overnatting i Antalya.


Avhengig av avgangstiden til flyet bringer bussen deg til flyplassen og du starter på hjemreisen.


Rundreisetur i Istanbul via Troya, Tyrkia


Nå fra kr 15.590,-INKLUDERT:
  • Flyreise med charter
  • Transittbuss
  • Ekskursjoner i luksusbuss
  • Frokostbuffet
IKKE INKLUDERT:
  • Flyplass skatt /avg. kr. 299 pr. pers. tur samt retur.
  • Enkeltrom pr. natt; kr. 249,-
  • Booking avg. kr. 75,-
  • Avbestillingsforsikring; kr. 349,-
  • Halvpensjon; kr. 770,-
  • Visum avg. EUR 15 (bet. ved ankomst).

Alle prisene er pr. person.

NYHETSBREV