KAPPADOKIA

- et eventyr uten sidestykke

Opplev unike kulturminner helt tilbake til forhistorisk tid, underjordiske byer fra antikken og spektakulære naturformasjoner. Denne særpregede landsdelen av Tyrkia har fascinert og forundret tusenvis av våre gjester og andre besøkende fra hele verden. Her blir det også muligheter å ta en ballongferd over det unike månelandskapet.


REISEPROGRAM:


Din reisegude ønsker deg velkommen ved ankomst på flyplassen, og gir der etter ny velkomst med en forfriskning på hotellet. Overnatting i Antalya.


Tur til Konya hvor du vil bli innkvartert for en natt. Konya er den gamle hovedstaden i det tidlige middelalder imperiet og er fortsatt et pilegrimsmål for mange religiøse. Du vil besøke Mevlana grav og det berømte Mevlana klosteret med den muslimske mystisismens mest betydningsfulle monumenter . Klosteret var en klosterskole for lærlinger på 12 hundre tallet og Dervishes orden ble grunnlagt her. I dag huser det et museum for islamsk kunst, et skattekammer for tyrkiske kunst og håndverk. Overnatting i Konya som er en by fra antikken. Det nye testamentet bevitner at byen ble besøkt av Apostelen Paulus og har etter det en rik historie som hovedstad for sultaner og erobringer av korsfarere.


Tur til Kappadokia. Underveis besøker vi Sultanhani, et godt bevart karavanserai. Den ruvende festningen er reist i 1229 og er en av de best bevarte karavanserais.

Et av høydepunktene på reisen vil være besøk i en underjordisk by. Ved Serhatli viser vi deg en by av denne typen som ofte var fire etasjer under bakken med en labyrint av tuneller. Vi får se underjordiske soverom, spiskammere, vinkjellere, kapeller mm. Dyptgående ventilasjonsganger sørget for oksygen til den underjordiske byen. Tre overnattinger i Kappadokia.


I Kappadokia får vi se noen av det mest bemerkelsesverdige landskapene på jorden med dype daler som er blitt dannet av gjentatte vulkanutbrudd for flere millioner år siden det har formet eiendommelige formasjoner i landskapet med pyramider, pilarer og koniske tårn i rødt, gult og hvitt. I årtusener har mennesker etablert seg her og bygget klippekirker, klostre og underjordiske byer som huset opptil 20.000 inbyggere. De første innbyggerene var flyktende emigranter som senere ble fulgt av munker som bygde kirker, kapeller og klostere.


Den tidlig kristne anatoliske kulturen får du mulighet til å studere i Göremes klippe- og grotteby der befolkningen på 1200 tallet hadde vokst til over 30000. Vi besøker hule-kirker i Göreme park som er registrert på UNESCO’s liste som en av verdens kulturarver.

Dette er et sted hvor naturen ser ut som om den har bukket under for fantasi. Landskapet består av klippe vegger, steinbrudd og spisse pyramider som gigantiske maurtuer som står alene eller i grupper.

Herfra reiser vi til Simeon dalen, som også er kjent som dalen av "Munker" og "jordpyramidene". Landskapet i dalen har en unik originalitet og perfeksjon. Du vil få muligheten til å nyte en fantastisk utsikt over landskapet på nært hold fra steinbruddet i Uchisar. På ettermiddagen vil du bli kjent med de edle kunstene og tradisjonene (fra råvareproduksjon, silke, bomull og ull fram til ferdig vevet produkt). Til avslutning kan vi spasere gjennom den pittoreske byen Avanos.


Vi reiser fra Kappadokia til den berømte Seljuk karavanserai Obrukhan gjennom den storslåtte naturen i Taurusfjellene, tilbake til Antalya, hvor du vil bli innkvartert de to siste nettene.


Besøk i Antalya, en av de vakreste byene i den Tyrkiske Rivieraen. Se Antalyas rike vegetasjon med de praktfulle fjellformasjonene som Taurus fjellene danaer i bakgrunnen. Du vil se et av symbolene i byen, Yivli minareten som er en "rilled" minaret og Kalekapisi klokken på "Fortress Gate", byens festningsverk. Under byturen vil du ha muligheter for shopping, spesielt smykker og lærprodukter etterfulgt av sightseeing til den berømte Karpuzkaldıran Fossen.


Du vil bli bragt til flyplassen med buss i henhold til avreisetid for å starte hjemreisen.


Rundreisetur i Kappadokia, Tyrkia


Nå fra kr 10.999.-


Inklusivt i din 5 stjerners luksus rundreise:

Flyreise tur/retur

Et anerkjent flyselskap, for eksempel, Onur Air, Turkish Airlines etc., flyr deg fra Oslo til Istanbul og tilbake fra Antalya.

7 overnattinger på topphoteller
På hele reisen vil du overnatte i førsteklasses 4- og 5-stjerners hoteller.

Frokostbuffet
Du vil få servert frokost hver morgen fra en åpen frokostbuffet.

Reiseledere
Vår sympatiske, norsktalende guide vil veilede deg under oppholdet og gi nødvendig hjelp og råd!

Insolvensforsikring etter reiselovgivningen
Turen er sponset av Tyrkisk handel og vi gjør stopp på teppefabrikk og hos gullsmed. Vi lærer om godt tyrkisk håndtverk og det vil være muligheter for gode kjøp for de som er gode til å forhandle om pris. I motsatt fall er det lett å ende opp med varer du kunne fått billigere i Norge. Selgere kan være meget overbevisende og vi anbefaller ingen til kjøp uten at de selv har rede på verdien av det de kjøper.

Ikke inkludert:
Bestillingsgebyr per person 75,- NOK
Flyplassavgift/sikkerhetsavgift per person/flystrekning 299,- NOK
7 ganger middagsbuffet per person/dag 120,- NOK
(gjelder kun for forhåndsbestillinger – på stedet i Tyrkia EUR 22, -)
Komplett avbestillingsforsikring for reisen per person fra 390,- NOK

NYHETSBREV